De soort hypotheek die je kiest bepaalt in sterke mate wat je maximale hypotheek kan zijn. De makkelijkste variant is uiteraard een aflossingsvrije hypotheek, waarbij je alleen rente hoeft te betalen. De maximaal maandelijkse aflossingen spelen weer een grote rol als je jouw hypotheek gaat baseren op annuiteiten. Vergeet ook niet dat je bij elke hypotheek moet rekenen met het rentepercentage dat geldt voor de door jou gewenste rentevastperiode. Een hypotheek soort die veel mensen kennen is de levenhypotheek waar je een verzekering naast moet nemen.
De hypotheekvorm is een veelgebruikte en ook goed, het enige nadeel is dat je vaak een iets lagere hypotheek ermee kan krijgen. Als je genoeg inkomen hebt en de nieuwe hypotheek alleen wil hebben voor een huis, dan zijn er meer mogelijkheden. Wat een groot voordeel is bij een levenhypotheek is dat je bij overlijden geen problemen zult hebben met het betalen van de hypotheeklasten, omdat er meteen zal worden afgelost. Een traditionele levenhypotheek geeft geen rendement op een belegging, maar een bepaalde uitkering die dient als aflossingsgarantie.
Kijkend naar een spaarhypotheek is het weer stukken lastiger om de maximale hypotheek te kunnen bepalen. Veel spaarhypotheken die wat meer traditioneel zijn ingesteld zijn gebaseerd op een bepaalde standaard uitkering. Maar andere spaarhypotheken zijn weer 100 procent georienteerd op beleggingen en bieden totaal geen garantie. Een lineaire hypotheek is een eenvoudige hypotheek variant om te beoordelen. Als je een maximale hypotheek op lineaire basis hebt afgesloten dan los je elk jaar een stuk af. Door ieder jaar een stuk van je hypotheek af te lossen zal de maximale belasting ook minder worden. Deze vaak vergeten hypotheeksoort kan in veel situaties maximaal hypotheekvoordeel opleveren.
Ben je geinteresseerd in maximale hypotheken, lees er meer over op de link in dit artikel.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten