vrijdag 23 oktober 2009

BKR Lening Krijgen Zonder Toetsing

Als je naar de televisie kijkt of de krant leest zul je merken dat er van alles wordt ondernomen om het geld lenen zonder BKR toetsing te verminderen. In de tweede kamer zijn patijen vaak in conflict met vragen over de zorg plicht van geld verstrekkers die leningen verstrekken zonder BKR toetsing. Dit gaat voorral om de financiƫle verstrekkers die hier hun specialisme hier in gemaakt hebben. Ze beweren dat de mensen met een lening zonder BKR toetsing veel te hoge rentes in verhouding moet betalen en dat meer toezicht zou moeten worden gehouden aan leningen die verstrekt worden aan mensen die dit zich eigenlijk niet kunnen veroorloven. Geld lenen zonder BKR toetsing is dan ook een dankbaar onderwerp om de held uit te hangen. Het probleem is alleen dat de hele sector niet zou bestaan als er geen dringende behoefte aan dit type leningen was.

Als er een dringende vraag is dan is er altijd een markt voor. Het is zeer moeilijk om deze markt uit te roeien omdat deze spelers in de markt altijd naar manieren zullen zoeken of om nieuwe regels zullen omzeilen omdat er nu eenmaal veel geld mee valt te verdienen. Bespaar je de moeite om geld lenen zonder bkr toetsing af te keuren. Als je de mensen tegen zichzelf wilt beschermen, vertel ze dan waarom het geen goed idee is. Neem ze niet de mogelijkheden af, want er komen toch steeds nieuwe mogelijkheden. Als de minilening wordt afgeschaft, dan gaan mensen op zoek naar particuliere geldverstrekkers. Als de politieke partijen dit ook weer moeilijker gaan maken dan zal de vraag pandjes huizen toenemen. Als dat verboden wordt komt er wel weer iets anders.

Het is geen goed idee om het aantal BKR lening dwang matig te verminderen, maar wel een beperkte mate de vinger in de pap te houden. Het is een goedplan om woekerrentes te verbieden als de regering maar niet gaat bemoeien hoeveel de rente tarieven moeten zijn.

Een reguliere lening verstrekken aan iemand zonder BKR vermelding is totaal andere casus als iemand met wel een codering. Omdat er zoveel complexe verschillen zijn kan een commercieel bedrijf het beste met de kwesties omgaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten