donderdag 1 oktober 2009

Maximale hypotheek, een berekening.

Uitspraken als �ik vind het niet eenvoudig erachter te komen wat mijn maximale hypotheek is� zijn niet van de lucht. Aanbieders komen toch regelmatig met one-liners die aansporen tot het berekenen van de maximale hypotheek of tot het doen van een rentevergelijking voor hypotheken. Dat het moeilijk is een hypotheekberekening te maken blijkt vaak pas tijdens het opgeven van de benodigde informatie.

Op welke manier reken je uit wat je hypotheek kan zijn wanneer je genoteerd staat bij het BKR?Zijn de uitgangspunten die je gebruikt bij je berekening voor de rente van een hypotheek wel juist?Wanneer de aanvraag niet exact aan de acceptatie-eisen van de hypotheekverstrekker voldoet, is uitrekenen hoeveel hypotheek maximaal afgesloten kan worden zeker geen prettige klus.Om de maximale hypotheek te kunnen berekenen zul je ook de rente voor hypotheken moeten vergelijken.

Hoe lager de te betalen rente voor een hypotheek is, hoe hoger bereken je de maximale hypotheek.De rente die je betaalt over een hypotheek is dus onmisbaar wanneer je wilt weten wat je maximaal aan hypotheek kunt afsluiten.Ga steeds achter de computer zitten en blijf als vraag herhalen, bereken hoeveel hypotheek ik in de huidige situatie kan krijgen.

Is het voor jou te moeilijk om een hypotheek zelf uit te rekenen dan zul je naar een hypotheekadviseur dienen te gaan en te vragen, bereken hoeveel hypotheek ik kan krijgen.Het kan ook problemen opleveren om een hypotheekberekening te maken wanneer de hypotheek dient als overbruggingskrediet. Spaar jezelf de moeite van het maken van een eigen berekening en laat dit door een erkend professional doen.

Als je een bestaande hypotheek wenst te verhogen dan bereken je de rente niet uit de standaard tabellen.In geval van mogelijke verhoging van de hypotheek is het raadzaam een opslag op het rentetarief in te calculeren. De tarieven die je als uitgangspunt moet nemen voor verhoging van de hypotheek zijn niet eenvoudig in het openbaar terug te vinden, omdat voor een dergelijke hypotheek andere acceptatienormen gelden.

De meeste banken doen er zelfs een beetje geheimzinnig over en adviseren dan een hypotheekberekening door een van hun adviseurs te laten maken.Op jouw vraag aan de bank, hoeveel hypotheek kan ik krijgen, komt dan ook de vraag terug over de waarde van jouw woning.Bereken de executiewaarde van je woning en daardoor is het misschien mogelijk onder en andere acceptatienorm te gaan vallen.

Wanneer je een hypotheek wilt berekenen moet je dit aspect zeker wel meenemen, al denken weinig mensen er aan. Wanneer een tophypotheek het uitgangspunt vormt voor je hypotheekberekening en het leenbedrag niet boven de 90% van de executiewaarde uitkomt, is de rente die geldt minder hoog. Omdat de te betalen rente minder hoog is, zal de hypotheek die maximaal afgesloten kan worden en die berekend wordt met hetzelfde inkomen, veel hoger uitvallen.Wanneer er sprake is van overwaarde is het eenvoudiger om een haalbare hypotheek uit te rekenen voor een situatie met vermelding bij het BKR.Bereken je een hypotheek met een BKR vermelding dan moet je er rekening mee houden dat oversluiten dan weer een stuk moeilijker zal zijn.

Op het moment dat je wilt verdiepen in hier, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten