woensdag 7 oktober 2009

Maximale hypotheek

Het onderwerp van een maximale hypotheek laat heel wat belletjes rinkelen. Als men het heeft over een maximale hypotheek dan heeft men het over het berekenen van een hypotheek. Hoe men het precies doet blijft nog weleens onduidelijk. Je maximale hypotheek heeft uiteraard heel wat te maken met je inkomen. De maximale hypotheek hangt echter ook af van het onderpand dat je er tegenover kunt zetten. Je maximale hypotheek berekenen gaat trouwens niet over een BKR notering. Heb je een BKR codering dan wordt je maximale hypotheek weer een stuk lager. In plaats van een maximale hypotheek, op de koopsom en kosten koper, zul je in veel gevallen zelfs een stuk eigen geld moeten inbrengen.

Een veel voorkomende berekening van een maximale hypotheek is een berekening voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Er moet wel aan een paar voorwaarden worden voldaan om NHG te kunnen krijgen. De NHG eisen zijn bijzonder helder en hoewel ze soms streng zijn heb je er wel voordeel van als je wordt toegelaten. Welke rentestand een hypotheeklening heeft is ook van belang bij het kijken naar de maximaal mogelijke hypotheek. Indien je geen maximale hypotheek nodig hebt dan gelden in de regel extra gunstige rentetarieven.

Voor het uitrekenen van een maximale hypotheek als je wenst over te gaan sluiten dien je op bepaalde extra kosten te letten. Wil je bij de bestaande hypotheekbank laten berekenen wat de maximale hypotheek zou kunnen worden bij een eventuele verhoging dan moet je niet raar staan te kijken dat er een afwijkende rente, hoger als de rente voor nieuwe klanten, in rekening gebracht zal worden. De maximale hypotheek kan verschillen, afhankelijk van de te kiezen hypotheekvorm. Daarom is het ook niet makkelijk om een standaard maximale hypotheek berekening te doen. Er zijn nou eenmaal ontzettend veel factoren die een rol spelen.

Reken Je Maximale Hypotheek Uit

Het blijkt in de regel dat het uitrekenen van een maximale hypotheek complexer is als in eerste instantie werd gedacht. Er zijn aanbiedingen genoeg, dat is niet het probleem. Maar het probleem is dat je niet weet hoe je dat kunt beoordelen. Het kan dan wel moeilijk zijn, maar als je eenmaal begint aan de queeste om je maximale hypotheek te berekenen, dan wil je hem ook succesvol afronden. Door de vele verschillende tarieven is het moeilijk de juiste berekening voor jouw maximale hypotheek te gaan vinden.

Het uitrekenen van een maximale hypotheek is ook vaak moeilijk omdat niet duidelijk is welke normen men hanteert voor de inkomenstoets. Daar de banken verschillende inkomensnormen hanteren is het vergelijken van een maximale hypotheek extra moeilijk. En om de onduidelijkheid compleet te maken krijg je ook nog eens het probleem dat bepaalde soorten arbeidsovereenkomsten simpelweg niet worden geaccepteerd en dat je met die arbeidsverbanden al helemaal moeilijk een maximale hypotheek berekening kunt krijgen.

Bij veel instanties kun je een maximale hypotheek uitrekenen tegen een vaste lage rente. Doordat ze die lage rente aanhouden kunnen ze meer verstrekken aan hypotheek dan concurrentie. Het is wel een zaak om goed op te letten hoe dit nu allemaal werkt. Wanneer er een korte termijn rente wordt gehanteerd valt het vaak tegen als men daarna overschakelt op een langere, meer redelijke termijn. Let dus altijd op de toetsrente.

Ga je online je maximale hypotheek berekenen, dan zi je al snel dat je daar vaak alleen tegen lage rentes kunt berekenen. Het gaat er bij een maximale hypotheek vanzelfsprekend ook om hoe lang de rente vast moet staan. Ook houden de programma�s om de maximale hypotheek te berekenen geen rekening met bepaalde rentetoeslagen, bijvoorbeeld voor het hebben van een BKR vermelding. Ook hier zal dan de teleurstelling na het uitrekenen van een maximale hypotheek groot kunnen zijn op het moment dat je een offerte onder ogen gaat krijgen.

Waar je de maximale hypotheek kunt berekenen

Er zijn ruim genoeg Internet sites waar je de maximale hypotheek kunt berekenen. Banken geven je met alle plezier de kans om een berekening van de maximale hypotheek te maken voor jouw situatie. Je komt ook nog heel veel aanbieders tegen die je bijna omkopen om een berekening te laten maken. Maar berekeningen bedriegen soms. Bij diverse consumenten organisaties zijn rekenmodules te verkrijgen om een verantwoorde maximale hypotheek uit te rekenen.

Je maximale hypotheek kan ook berekend worden door een erkend hypotheek adviseur. Erkende adviseurs kan je ook online vinden. Veel banken verwijzen inmiddels op het internet naar hun adviseurs om de berekende maximale hypotheek door te laten lopen.

De hypotheekmarkt is inmiddels zo complex dat je eigenlijk nauwelijks nog zelf een berekening kunt maken van je maximale hypotheek. Doe voor de lol eens een navraag bij vrienden en familie om te zien wie zij zouden aanraden voor de maximale hypotheek. Van hen zul je allemaal verschillende doorverwijzingen krijgen.

In je eigen belang zal men wijzen op verschillende valkuilen die je kunt tegen komen bij het uitrekenen van een maximale hypotheek. Je zult al snel in de gaten krijgen dat het bij een hypotheek fijn is om te praten met een adviseur die er echt verstand van heeft. Uiteraard kun je ook bij de huisbankier binnen lopen om te vragen je te helpen bij het uitrekenen van je maximale hypotheek. Veel assurantie tussenpersonen zijn tevens erkend hypotheekadviseur, of hebben zo iemand in dienst, en kunnen tevens behulpzaam zijn met het berekenen van de mogelijkheden om een maximale hypotheek te verkrijgen.

Hoe Reken Je De Maximale Hypotheek Uit?

Afhankelijk van welk soort maximale hypotheek je zou willen uitrekenen dien je een aantal zaken voor jezelf op een rijtje te zetten. Ga je het puur op inkomen baseren? Wellicht is het een idee om de maximale hypotheek te laten berekenen die je op jouw woning van nu zou kunnen afsluiten. Een paar dingen moet je steeds opnieuw voor elkaar krijgen voor je met je maximale hypotheek berekening kunt starten. De goede papieren bij elkaar hebben is cruciaal.

Ook is van belang te weten wat voor een soort arbeidsovereenkomst jij of je partner hebt om de mogelijkheden van een maximale hypotheek te laten berekenen. Ben je zelfstandig ondernemer dan zul je voor een maximale hypotheek berekening over de afgelopen drie jaren de jaarstukken dienen te overleggen. Je moet ook weten wat je huis waard is. De executiewaarde van je woning, dus wat het op een veiling theoretisch zou opbrengen, bepaalt dan je maximale hypotheek.

Als je alvast een voorsprong wilt hebben en een vuistregel nodig hibt voor je maximale hypotheek berekening, ga dan altijd uit van je vaste bruto jaarinkomen. In de module die je gebruikt voor je maximale hypotheek berekening moet je jouw jaarinkomen ingeven plus het vaste rentepercentage. Je krijgt dan een idee van de maximale hypotheek die jij kunt krijgen. Het maximale hypotheek bedrag dat is uitgerekend is dan enkel op basis van je inkomen. Je huidige lasten spelen ook een rol bij de maximale hypotheek die je kunt krijgen.

De vaste lasten die je moet ingeven bij een maximale hypotheekberekening zijn in eerste instantie de lasten van lopende financieringen en kredieten. Ook je alimentatie verplichtingen spelen een rol bij de berekening. Met de uitkomst die je dan krijgt moet je verder gaan met de maximale hypotheek berekening. Je zult dan, in een verder stadium ook je woningwaarde moeten invoeren. Door de executiewaarde van de woning in te geven zul je zien of de maximale hypotheek is te krijgen op de koopsom en de kosten koper.

Krijg Je Maximale Hypotheek Met Jouw Inkomen

Om de maximale hypotheek op je inkomen te berekenen zul je een aantal zaken dienen te weten. Er is een verschil tussen inkomen uit loondienst of inkomen als zelfstandig ondernemer. Ook een eventuele uitkering heeft invloed op het maximale bedrag dat je middels een hypotheek kunt lenen. Een bereking maken voor iemand die zelfstandig is wordt dan ook een ingewikkelder verhaal. Globaal dient een zelfstandig ondernemer, of een ZZP�r, uit te gaan van de netto winsten die moeten blijken uit de jaarstukken van de afgelopen 3 jaren.

Natuurlijk zijn er ook bepaalde spelregels die voor mensen die zelfstandig zijn net zo goed gelden als voor mensen in loondienst. Heb je een vast dienstverband dan wordt het berekend over je bruto jaarsalaris. Als mensen een tijdelijk dienstverband hebben wordt de situatie er wat anders op. Op dat moment moet er namelijk een intentieverklaring worden gemaakt zodat de standaarden gelijk zijn aan iemand met een vast dienstverband. Wat je bij moet tellen bij het vaste periodieke inkomen zijn de onregelmatigheidstoeslag en vakantiegeld. Wat ook weleens voorkomt is dat over langere periode bonussen en overwerk kan worden meegeteld. De provisies, vergoedingen voor overwerk en/of bonussen dienen dan wel een vast karakter te hebben en zullen tot een bepaald percentage in de maximale berekening van een hypotheek meegenomen mogen worden.

Als je een uitkering hebt dan gelden er weer hele andere regels. Wanneer de je maximale hypotheek wilt krijgen kun je niet elke uitkeringsvorm meewegen. Als je zeker wilt weten of je een uitkering mee kunt tellen bij een maximale hypotheek, dan kun je dat vaker navragen bij je uitkeringsinstantie. Als je bijvoorbeeld een arbeidsoongeschiktheidsuitkering hebt, dan mag dit over het algemeen mee tellen. Wanneer je de maximale mogelijke hypotheek wilt krijgen mag het duidelijk zijn dat de zorgplicht van een financieel adviseur belangrijk is.

De Maximale Hypotheek En Rente Berekenen

Als je de maximale hypotheek wilt krijgen dan kunnen de toetsrentes flink verschillen. Tabllen die men gebruikt zijn vaak aan de heel erg misleidende kant. Enige scepsis is op zijn plaats als je gaat kijken naar het berekenen van de maximale hypotheek en de tabellen die er mee gepaard gaan. De toetsrente voor een hypotheek kan vaak anders zijn dan de rente welke op de maximale hypotheek van toepassing is.

Laten we bijvoorbeeld eens aannemen dat je een maximale hypotheek gaat berekenen met behulp van de gebruikelijke rente die er komt kijken bij een NHG hypotheek. Maar laten we zeggen dat je eigenlijk geen hypotheek met NHG kunt krijgen. Het verschil in rente kan dan oplopen tot wel 0,8% en nog meer voor dezelfde hypotheek zonder NHG. Door dat renteverschil zal het maximale bedrag dat je aan hypotheek kunt krijgen ineens een flink stuk lager zijn. Een berekening met NHG spat dan ook al snel uit elkaar als je er eens goed naar gaat kijken. Als je de berekeningen goed gaat bekijken wordt er bijna altijd een onrealistisch lage rente genomen. Op het moment dat je dan een hogere rente moet gaan nemen zal je maximale hypotheek die je eerder had berekent weer niet haalbaar zijn.

Een andere truc die vaak wordt gedaan is het uitrekenen van een hypotheek die is gebaseerd op minder dan vijfenzeventig procent van het onderpand. Heb je een top hypotheek nodig dan zul je niet aan de maximale hypotheek gaan komen die je eerder had berekend. Als de rente op tophypotheken hoger staat, en dat is zo, dan valt de maximale hypotheek lager uit. Ook zijn er nog een hoop verschillende berekeningen mgoelijk om de maximale hypotheek goed uit te rekenen. Wanneer je de rente vooraf gaat betalen, of achteraf, ontstaan er ook weer verschillen in hypotheekrente.

De verschillende soorten hypotheken

De soort hypotheek die je kiest bepaalt in sterke mate wat je maximale hypotheek kan zijn. De makkelijkste variant is uiteraard een aflossingsvrije hypotheek, waarbij je alleen rente hoeft te betalen. Als je een hypotheek op annuiteit hebt gebaseerd, dan staat het bedrag dat je aan maximale hypotheek kunt krijgen weer gelijk aan de maximale maandelijkse aflossingen. Wat je hier ook in moet meenemen is het rentepercentage dat geld voor de periode die jij kiest als rentevastperiode. Een hypotheek soort die veel mensen kennen is de levenhypotheek waar je een verzekering naast moet nemen.

De hypotheekvorm is een veelgebruikte en ook goed, het enige nadeel is dat je vaak een iets lagere hypotheek ermee kan krijgen. Indien je voldoende inkomen hebt en enkel van toepassing is een maximale hypotheek te verkrijgen op het te kopen huis, kun je hier verder mee uit de weg. Wat een groot voordeel is bij een levenhypotheek is dat je bij overlijden geen problemen zult hebben met het betalen van de hypotheeklasten, omdat er meteen zal worden afgelost. Bij een traditionele levenhypotheek wordt er niet gewerkt met beleggingen, maar met bepaalde uitkeringen die vooraf zijn vastgesteld zodat er een bepaalde aflossingsgarantie is. Maximale hypotheek

Het onderwerp van een maximale hypotheek laat heel wat belletjes rinkelen. Een maximale hypotheek gaat eigenlijk altijd om een correcte berekening. Wat men dan precies opneemt in de berekeningen is vaak nog enigszins onduidelijk. Zo kun je een maximale hypotheek laten berekenen op basis van je inkomen. Je kunt ook proberen om uit te rekenen wat je maximaal aan hypotheek kunt krijgen door te kijken naar het eventuele onderpand van de hypotheek. Je maximale hypotheek berekenen gaat trouwens niet over een BKR notering. Heb je in het verleden weleens een BKR codering gehad, dan wordt je maximale hypotheek vanzelf een stuk lager. In plaats van een maximale hypotheek, op de koopsom en kosten koper, zul je in veel gevallen zelfs een stuk eigen geld moeten inbrengen.

Een berekening die heel vaak wordt gebruikt voor het bepalen van de maximaal mogelijke hypotheek is de NHG berekening. Om een Nationale Hypotheek Garantie te krijgen moet je wel aan een paar dingen voldoen. De NHG kan best weleens streng zijn, maar je hebt er ook voordeel van als je eenmaal wordt toegelaten en de eisen zijn kristalhelder. Welke rentestand een hypotheeklening heeft is ook van belang bij het kijken naar de maximaal mogelijke hypotheek. Indien je geen maximale hypotheek nodig hebt dan gelden in de regel extra gunstige rentetarieven.

Als je overweegt de maximale hypotheek te nemen en over te sluiten dan moet je letten op bijkomende kosten. Op het moment dat je gaat informeren bij je huidige bank wat jouw maximale hypotheek zou kunnen zijn als je wilt oversluiten met je nieuwe situatie, dan hoef je niet verbaasd te zijn als jou een hogere rente dan nieuwe klanten in rekening wordt gebracht. De maximale hypotheek kan verschillen, afhankelijk van de te kiezen hypotheekvorm. Daarom is het ook niet makkelijk om een standaard maximale hypotheek berekening te doen. Er zijn nou eenmaal ontzettend veel factoren die een rol spelen.

Je Maximale Hypotheek Uitrekenen

In de regel is het nou eenmaal zo dat en maximale hypotheek uitrekenen heel wat complexer is als iedereen denkt. Het probleem is niet dat er niet genoeg aanbiedingen of aanbieders zijn. Het probleem is dat je moeite hebt om het allemaal te beoordelen. Het kan dan wel moeilijk zijn, maar als je eenmaal begint aan de queeste om je maximale hypotheek te berekenen, dan wil je hem ook succesvol afronden. Door de gigantische verschillen in tarieven is het echt een kunst om wijs te worden uit alle mogelijke opties.

Het uitrekenen van een maximale hypotheek is ook vaak moeilijk omdat niet duidelijk is welke normen men hanteert voor de inkomenstoets. Dat banken allemaal verschillende criteria hebben maakt het ook niet makkelijker. En ten langen leste is het ook nog eens zo dat sommige arbeidsovereenkomsten niet worden geaccepteerd, zodat je nog geen betrouwbare berekening krijgt.

Bij veel instanties kun je een maximale hypotheek uitrekenen tegen een vaste lage rente. Doordat ze die lage rente aanhouden kunnen ze meer verstrekken aan hypotheek dan concurrentie. Pas hier wel mee op. Als men de maximale hypotheek hoeft uitgerekend tegen een laag rentetarief dat enkel gelding is voor kortlopende rente, zal bij een langere rente vast periode de uitkomst weer kunnen gaan tegen vallen. Het is van belang erop te letten wat de toetsrente is.

Ga je online je maximale hypotheek berekenen, dan zi je al snel dat je daar vaak alleen tegen lage rentes kunt berekenen. Het gaat er bij een maximale hypotheek vanzelfsprekend ook om hoe lang de rente vast moet staan. De programmatuur die wordt gebruikt voor hypotheek berekeningen houden ook geen rekening met toeslagen die worden berekend als je bijvoorbeeld een BKR notering hebt. Ook hier zal dan de teleurstelling na het uitrekenen van een maximale hypotheek groot kunnen zijn op het moment dat je een offerte onder ogen gaat krijgen.

Waar je de maximale hypotheek kunt berekenen

Er zijn ruim genoeg Internet sites waar je de maximale hypotheek kunt berekenen. Je kunt bij verschillende banken gebruik maken van hun rekenmodel om een maximale hypotheek uit te rekenen. Je komt ook nog heel veel aanbieders tegen die je bijna omkopen om een berekening te laten maken. Maar berekeningen bedriegen soms. Bij diverse consumenten organisaties zijn rekenmodules te verkrijgen om een verantwoorde maximale hypotheek uit te rekenen.

Je maximale hypotheek kan ook berekend worden door een erkend hypotheek adviseur. De erkende hypotheek adviseurs zijn ook op internet terug te vinden. Banken hebben tegenwoordig de moeite genomen om je zelfs via Inernet door te verwijzen naar een adviseur.

De hypotheekmarkt is inmiddels zo complex dat je eigenlijk nauwelijks nog zelf een berekening kunt maken van je maximale hypotheek. Doe voor de lol eens een navraag bij vrienden en familie om te zien wie zij zouden aanraden voor de maximale hypotheek. Wat je op die manier krijgt is een heel divers aantal adviseurs die goed werk hebben geleverd voor jouw kennissenkring.

In je eigen belang zal men wijzen op verschillende valkuilen die je kunt tegen komen bij het uitrekenen van een maximale hypotheek. Het moment dat je te maken krijgt met de expertise van professionele adviseurs zul je merken dat het fijn is om te spreken met iemand die er daadwerkelijk verstand van heeft. Het spreekt voor zich dat je ook je eigen bank hiervoor kunt benaderen. Ook verzekeringsagenten kunnen je van dienst zijn op dit gebied omdat zij hun dienstverlening vaak hebben uitgebreid richting dit vakgebied.

Op het moment dat je wilt verdiepen in hypotheek, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten